Τρόποι χαλάρωσης πριν τον ύπνο


Βοηθήστε το σώμα σας να χαλαρώσει πριν αφεθείτε στο βραδινό σας ύπνο. Το σώμα χρειάζεται τον κατάλληλο χρόνο και τα κατάλληλα "εφόδια" ώστε να περάσει στη διαδικασία της χαλάρωσης. Ένα ζεστό μπάνιο και λίγες ασκήσεις αναπνοής είναι αρκετά!

Ζεστό μπάνιο με άλατα

Ένα ζεστό μπάνιο εμπλουτισμένο με αρωματικά άλατα αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση, ανανέωση και ανακούφιση από την ένταση της ημέρας!

Γεμίζουμε τη μπανιέρα μας μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, ενώ ταυτόχρονα έχουμε το χέρι μας κάτω από τη βρύση κρατώντας μια χούφτα με άλατα μπάνιου, επιτρέποντας στα άλατα να πέφτουν στη μπανιέρα μαζί με το νερό. Έτσι, το άρωμα τους διαχέεται στο μπάνιο μέσω του ατμού απ' το ζεστό νερό. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο νερό, έτσι ώστε να απελευθερωθούν όλες οι αρωματικές τους ουσίες. Είμαστε έτοιμοι να βυθιστούμε στο νερό και να απολαύσουμε το χαλαρωτικό μας μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνουμε, ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας χάρη στα έλαια και αποτοξινώνουμε την επιδερμίδα λόγω των αλάτων.

Το αιθέριο έλαιο Νερολί που χρησιμοποιεί η Apeiranthos natural skincare στα Soaking Salts, εκτός από τις θεραπευτικές του ιδιότητές του, όπως η αποτοξίνωση, η ενυδάτωση και η αντισηπτική δράση έχει και συναισθηματικές ιδιότητες όπως ηρεμία πνεύματος, καρδιάς και ψυχής.

Απλές ασκήσεις αναπνοής

Μπορούμε επίσης να κάνουμε λίγες απλές ασκήσεις αναπνοής ώστε να χαλαρώσουμε ακόμη περισσότερο πριν τον ύπνο.
  • Καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ ή ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, με την πλάτη μας σε ευθεία. Αφήνουμε στην άκρη τηλέφωνα και σκέψεις.
  • Κλείνουμε απαλά τα μάτια.
  • Αναπνέουμε απαλά και φυσικά, δίχως να σκεφτόμαστε τίποτε αρνητικό. Αν δεν καταφέρουμε να απομονώσουμε τις σκέψεις μας, μπορούμε να εστιάσουμε το νου μας στην αναπνοή μας.
  • Παρακολουθούμε απλώς την αναπνοή μας: "εισπνοή-παύση-εκπνοή-παύση".
  • Αν στο νου μας έρχονται σκέψεις ή συναισθήματα, προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη σκέψη μας στην αναπνοή μας. Μένουμε ήρεμοι και χαλαροί για πέντε με δέκα λεπτά ή μέχρι να μας πάρει ο ύπνος.
  • Ένας λιγάκι πιο προχωρημένος τρόπος αναπνοής είναι να κρατάμε συγκεκριμένο χρόνο κάθε εισπνοή, εκπνοή και παύση, όσα δευτερόλεπτα αισθάνεται ο καθένας ότι μπορεί να ανταποκριθεί δίχως να δυσκολεύεται, για παράδειγμα 4 δευτερόλεπτα για αρχή, και με τον καιρό μπορούμε να αυξήσουμε σταδιακά το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε να μάθουμε τη γνώμη σας

Instagram